Camerabewaking informatie, HDCVI en IP camerasysteem

Voor camerabewaking gelden in het kort 2 belangrijke aspecten; het doel van het camerasysteem en de scherpte van de beelden, zowel overdag als ’s nachts. Het doel van het camerasysteem moet duidelijk zijn, worden de camera’s bijvoorbeeld gebruikt voor een overzicht (grote kijkhoek), voor gezichtsherkenning (kleinere kijkhoek) of voor kentekenherkenning.

ROWANTECH levert en installeert HDCVI en IP camerasystemen. Bij de HDCVI techniek zijn resoluties haalbaar tot 8 Megapixel (4K), dat is 4x scherper dan Full HD! Bij een HDCVI camerasysteem kan eventueel de oude bestaande coax bekabeling gebruikt worden om hier hoge resolutie videosignaal overheen te sturen, dus ideaal als u uw oude (analoge) camerasysteem wilt upgraden naar een HD systeem met hoge resoluties en dus scherpe beelden. De bestaande coax bekabeling kan blijven liggen en de camera’s en recorder worden vervangen. Bij een nieuw HDCVI camerasysteem gebruiken wij vaak UTP kabel in combinatie met zogenaamde ‘baluns’. Klik hier voor de HDCVI producten.

Zie onderstaande afbeelding voor het verschil in resoluties:

Verschil resoluties

Bij een IP camerasysteem heeft elk onderdeel een eigen IP adres. De camera’s hebben een resolutie van 1 Megapixel tot wel 12 Megapixel (Ultra 4K). IP camera’s worden aangesloten door middel van UTP kabel op een recorder. Bij een IP camerasysteem wordt deze recorder een NVR genoemd, Network Video Recorder. De IP camera’s hebben stroom nodig. Dit kan bij een IP camerasysteem op 2 manieren geregeld worden: 1) een NVR met ingebouwde Power over Ethernet (PoE) switch: de IP camera’s kunnen direct op de NVR aangesloten worden en de NVR zorgt voor de stoomvoorziening voor de camera’s en 2) de IP camera’s worden op een Power over Ethernet switch (verdeelkastje) aangesloten en op deze switch kan ook de NVR worden aangesloten. Klik hier voor de IP producten.

Veel van onze camerabewaking producten zijn van het topmerk Dahua. Diverse soorten en maten camera’s in verschillende prijscategorieën. Ook biedt Dahua veel gratis software zoals iDMSS en gDMSS voor op de smartphone en tablets en het gebruiksvriendelijke SmartPSS voor op een Windows PC of Mac.

Dahua camerabewaking