Alarmsystemen informatie, Honeywell Galaxy en Texecom

Als men zoekt op alarmsystemen komen er diverse merken voorbij: Aritech, ABUS, Texecom, Jablotron, Honeywell, Satel, etc. ROWANTECH heeft gekozen voor de merken Honeywell, de Galaxy reeks, en Texecom. Beide professionele en onderhoudsvriendelijke systemen met elk hun eigen kenmerken en design.

Honeywell Security Group is marktleider op het gebied van inbraakbeveiliging en detectiesystemen voor de commerciële, industriële en particuliere markt. Honeywell heeft een breed gamma aan inbraakcentrales waardoor wij altijd kunnen voldoen aan uw installatie-eisen. Van een eenvoudig systeem voor particulier gebruik tot geavanceerde commerciële toepassingen en complexe omgevingen. De Galaxy centrales die ROWANTECH installeert zijn de Galaxy G2 centrales (G2-20 en G2-44+) en de Galaxy Flex3 centrales.

De centrales hebben standaard 12 zones onboard voor bekabelde melders, deze zijn uitbreidbaar door middel van RIO’s, een RIO biedt 8 extra bekabelde zones. De RF portal, in externe behuizing en als inbouwmodule voor de Flex3, maakt het mogelijk om draadloze melders te gebruiken. Voor de Flex3 is ook een IP module beschikbaar waardoor het systeem op afstand te bedienen is via een smartphone app.

Honeywell Galaxy

Texecom levert en installeert ROWANTECH sinds begin 2016 en is een zeer betrouwbaar en geavanceerd systeem. Ten opzichte van Honeywell besteedt Texecom wat meer aandacht aan het uiterlijk en loopt iets voorop in de ontwikkeling op het gebied van remote besturing (apps). Texecom maakt gebruik van de Ricochet Mesh techniek, dit is een draadloze techniek waarbij de melders (bijvoorbeeld bewegingsmelders) ook werken als ontvanger voor het signaal van een nabijgelegen melder. Zo kan een groot en stabiel netwerk gecreëerd worden. De centrales eindigend op -W hebben een draadloze ontvanger ingebouwd op het paneel, een externe ontvanger voor de draadloze melders is niet nodig. Texecom heeft diverse standaard en luxe codebediendelen in het assortiment. Download hier de product brochure.

Texecom alarmsysteem
Texecom Ricochet Mesh