Camerabewaking

De twee, op dit moment, populairste technieken voor camerabewaking zijn HDCVI en IP. HDCVI is door Dahua ontwikkeld en biedt de mogelijkheid om over bestaande bekabeling (coax of UTP kabel) Full HD beeld te versturen. Mede hierdoor is het een ideale techniek voor de vervangingsmarkt. Maar ook voor een nieuw camerasysteem, want de HDCVI producten zijn scherp geprijsd! Het systeem bestaat uit een recorder, camera(‘s), bekabeling (UTP of coax) en stroomvoorziening voor de camera’s. Als er gebruik wordt gemaakt van UTP bekabeling loopt het videosignaal en stroomvoorziening voor de camera over 1 kabel. Hiervoor is een zogenaamde ‘balun’ nodig. Inmiddels is het al mogelijk om met de HDCVI techniek resoluties te behalen tot 8 Megapixel (4K)!  Ook zijn er speciale XVR recorders van Dahua die naast HDCVI ook andere technieken zoals AHD, TVI, analoog en IP ondersteunen, dus 5 technieken in 1 recorder!

Een IP camerasysteem is niet nieuw, dit bestaat al jaren, maar heeft wel zijn betrouwbaarheid en stabiliteit bewezen. Bij een IP camerasysteem wordt gebruik gemaakt van UTP bekabeling. Elk onderdeel van het IP camerasysteem (recorder, camera’s) heeft zijn eigen IP adres. De stroomvoorziening voor de camera’s wordt geregeld door de recorder met ingebouwde PoE switch of een losse PoE switch. Bij IP zijn resoluties mogelijk tot 12 Megapixel (Ultra 4K).

Dahua heeft een speciale reeks camera’s, de Starlight camera’s, op de markt gebracht die zeer weinig (omgevings)licht nodig hebben voor een mooi beeld in het donker. In sommige situaties is de infrarood verlichting van de Starlight camera uit te schakelen zodat er ’s avonds/’s nachts bij maar een klein beetje licht een kleurenbeeld weergegeven wordt.

Op beide systemen (HDCVI en IP) zijn de beelden op afstand via internet te bekijken op PC, laptop, tablet en smartphone. Voor iOS en Android is een mooie app beschikbaar.

Dahua HDCVI

Maak hieronder uw keuze voor HDCVI of IP:

ROWANTECH kan voor u de installatie uitvoeren. Hieronder vindt u een aantal categorieën met accessoires, installatiemateriaal en overige benodigdheden.