Buitendetectie

Een alarmsysteem is een prima middel om te detecteren of iemand uw pand of woning ongewenst betreedt, maar in sommige situaties is het wenselijk om al een seintje te krijgen als iemand, een persoon of voertuig, uw terrein of erf betreedt. Dit kan met speciale detectoren voor buiten. Dit systeem kan simpel gekoppeld worden aan bijvoorbeeld een telefoon/spraakkiezer; komt er iemand op uw terrein dan wordt u direct gebeld en hoort u een spraakboodschap. Maar het is ook mogelijk om het buitendetectie systeem aan te sluiten op uw (bestaande) alarmsysteem.

In het kort zijn er 2 soorten detectiesystemen voor buiten: Actief Infrarood (AIR) wat bestaat uit een zender en ontvanger waartussen een onzichtbare infrarood straal loopt of een Passief Infrarood (PIR) systeem, een ‘normale’ bewegingsmelder maar dan geschikt voor buiten gebruik.

Ook het beveiligen van een bouwterrein kan worden gerealiseerd met behulp van een buitendetectie systeem. Vaak wordt er bij een bouwterrein ook nog gekozen om het detectiesysteem te combineren met een camerasysteem. Krijgt men een seintje dat het bouwterrein wordt betreden (bijvoorbeeld in de nacht als er geen werkzaamheden zijn), dan is de melding ook nog te verifiëren aan de hand van camerabeelden.

Buitendetectie
Bouwterrein beveiliging

Maak hier uw keuze: